Friday, 8 April 2016

Allah ganti sedekah dgn jalan penyelesaian...

Lepas baik dari demam panas yg melanda sampai tak boleh nak angkat kepala 4hari lamanya, akhirnya Allah bagi balik nikmat kesihatan. Alhamdulillah alhamdulillah. Time kerja yg sgt banyak, time satu malaysia semua baru masuk gaji, tapi kita plak baru lepas habis MMM masih terasa energy yg xpernah merudum, time tu la Allah uji nak sakit. Tapi xpe, redha..(walaupun dah lalok pas mkn ubat sesema pon terpk next marketing strategy yg nk dibuat. huhu)
.
Pagi ni bangun dgn smgt nak run ads. kena run ads. kena buat promo. kena tolong orang kt luar sana. kena jugak ajak orang utk kebaikan. kena dan kena. tp senanye dalam hati dalam kepala berat memikirkan masalah dengan facebook. besar juga masalahnya yg mlm td belum fully recover pon dok pk ape jalan penyelesaiannya. xdapat. terus tido. dan pagi ni, masih berat memikirkan apakah dan bagaimanakah.
.
berbekalkan tawakal, berserah diri kepada Allah yg semua masalah ada penyelesaian. pegi bank, lepas setel di bank, kat luar bank ada booth utk waqaf /sedekah naskhah quran braille. pernah tgk x? pakcik yg jaga booth tu tanya. pernah pakcik tp dlm tv la. pastu pakcik tu bukak. wow, terernye org2 yg xboleh nampak ni, diorg punya sense masyaallah, hebat. 
.
objektif kita utk supply at least satu juzuk Quran Braille ni kat setiap masjid sbb skrg ni kat Klang Valley ada satu je masjid yg ada. Ni dah kira fardhu kifayah ni. kesian la kat org2 kelainan upaya kalau diorg melawat masjid nk baca quran tp xde yg sesuai. So then pakcik ni bagi kertas utk niat waqafkan atau sedekahkan 1 bahagian Quran Braille kepada siapa2. lepas akad, pegila kita dgn teh ais kita dari mamak syed dgn tenangnya.
.
nak dipendekkan cite, pagi td yg penuh dgn apakah mengapakah dan bagaimanakah, dalam sekelip mata terus jumpa jalan penyelesaian. macamtu je. memang kalau ikutkan penat je pk masalah, baik awal2 sedekah, hilang lesap masalah. subhanallah. tq allah.. lepasni mmg kena buat mcmni. ada problem je, sakit je, terus sedekah. atau bila2 sekalipun. dont deny the power of sadaqah..



Hah. Finally dah jumaat pun! Besnye esok boleh bergolek2 je atas katil. Hehe. Jgn bergolek saja tau. Sambil2 tu boleh cuci mata kat website kita sbb kita baaaaru je lancarkan promo 2HELAI HANYA RM89! 
.

Excited x? Promo ni sampai 15April, jumaat depan je tau. Coz we love fridays! 😄) Kalau lambat rugi sebab ada a few colors yg kita akan restock hanya selepas raya.

.

Dan kami masih dlm misi mencari geng2 dropship/agent yg berminat. Kan bulan depan bulan meraikan ibu dan guru, insyaallah anda boleh berbakti kepada org2 di luar sana sambil mengajak rakan2 seislam menutup aurat mengikut syariat insyaallah 
😊
.
So jom2. Jgn tunggu lama2 





Friday, 1 April 2016

Welcome to Ooh Ija



Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Hi. Welcome to our blog. This is an official blog of Ooh Ija. 
Ooh Ija is a clothing brand for Muslimah owned by a small company supplying fashionable Muslimah tunic to all customers across Malaysia, including Sabah and Sarawak. The company is run by a housewife, a master holder from the UK and a former engineer, who leaves her engineering career and choose to stay at home to raise her handsome son.
Established in Sept 2015, Ooh Ija became a successful clothing brand for Muslimah focusing in tunic design and it is known among Islamic fashion lovers.
Ooh Ija aims to help more muslimah who always have problem with the right outfit including materials and blouse cutting, to get the most comfortable attire of everyday wear  to cover the aurah and at the same time looking confident, elegance and classy.